EnergiaMed
Jak przygotować tofu żeby było smacznie? - Energia MED Naturalne Sposoby Leczenia
smaczne tofu

1 lutego 2021

Jak przygotować tofu żeby było smacznie?

Nigdy nie przepadałam za smakiem tofu aż nie zrobiłam go według tego przepisu.

Jego smak zaskakuje. Szybko się robi a to lubię najbardziej.

Zatem do działa.

SKŁADNIKI:

  • 2 kostki tofu naturalnego
  • 3 łyżki mąki z tapioki lub ziemniaczanej
  • woreczek foliowy
  • olej, masło klarowane po prostu coś do smażenia
  • sezam czarny
  • kapusta pak choi 2- 4 sztuk

Składniki na sos:

  • sos sojowy
  • miód lub syrop z agawy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki startego świeżego imbiru
  • 1-2 łyżek wody

PRZYGOTOWANIE:

ETAP 1

Do foliowego woreczka wsypujemy mąkę z tapioki i wrzucamy pokrojone tofu w kosteczkę. W zależności od wielkości woreczką zrobisz to raz albo kilka razy. Jeżeli nie chcesz skorzystać z mega szybkiego patentu do panierowania. Weź kostkę tofu i panieruj w mące. Wracając do woreczka  z tofu i mąką.Potrząsaj  aż zauważysz się każda kosteczką jest w mące.

Rozgrzej patelnie i wlej olej. Dużo oleju tak aby całe dno było wypełnione. Gdy robiłam to pierwszy raz przeraziła mnie ta objętość bo rzadko smażę w takich ilościach. Niestety tutaj trzeba spore ilości tłuszczu i uwaga nie czuć tego później uff.

Na rozgrzanym oleju smażymy tofu ok 3 minutki i obracamy na druga stronę. Przy układaniu tofu zachowaj odstępy bo się skleją ze sobą. Usmażone wykładamy na talerzyk z papierem i zabieramy się z sos który doda niesamowitego smaku że ciężko będzie nie zjeść wszystkiego za jednym razem.

ETAP 2

Przygotowujemy sos. Na rozgrzanej patelni wlej sos sojowy, miód, dodaj wodę zatrzyj na małych oczkach tarki czosnek i imbir. Jak zacznie bulgotać i będzie gęste to znaczy że sos gotowy i można dodać do niego już usmażone tofu i wymieszać.

ETAP 3

Czas na gotowanie kapusty pak choi. Do gotujące się wody włóż umytą i przekroją na pół kapustę. Gotuj 4 minuty i odcedź.

Na talerz wyłóż kapustę, tofu i posyp sezamem czarnym. Gotowe

 

źródło:

przepis na tofu pochodzi z jadłonomi

anna golec energiamed

mgr  Anna Golec

Cześć ma na imie Anna. Jestem fizjoterapeuta. Łącze nowoczesność ze starożytnością.

Na co dzień w pracy wykorzystujemy medycynę chińską akupunkturę, zioła chińskie, dietetykę i biorezonans komórkowy. 

Dlaczego tak mocno zaufałam medycynie chińskiej w praktyce zawodowej?

Połączyła to czego mi brakowało. Siatki powiązań i zależności wpływów czynników zewnętrznych jak i wewnętrznych np: ból, ból stawów, ból pleców, bóle miesiączkowe, bóle głowy, migreny itp.

Ból może pochodzić od urazu, przeciążenia. Są to wpływy zewnętrzne. Praca z pacjentem daje nam efekty do pewnego poziomu. Często okazuję się że na ból wpływa czynnik wewnętrzny np: stres, zmęczenie, rozstanie z partnerem, niezdrowy styl życia, trauma z dzieciństwa. Jeżeli od samego początku zastosujemy akupunkturę, zioła i dietę otrzymujemy bardzo dobre efekty.

Powiązane posty

Porażenie nerwu twarzowego Bella

Porażenie nerwu twarzowego Bella

Porażenie nerwu twarzowego typu Bella. Jest najczęściej jednostronnym uszkodzeniem VII nerwu czaszkowego. Porażenie może dotyczyć wszystkich mięśni zaopatrywanych przez ten nerw lub tylko określonych grup mięśniowych. Objawy paraliżu twarzy mogą pojawić się szybko i...

Co oznaczają ślady po bańkach?

Co oznaczają ślady po bańkach?

Ślady po bańkach. Fakty i mity. O co z nimi chodzi? Czy coś oznaczają? Ten kto stawiał bańki nie raz zastanawiał się co oznaczają ślady po bańkach. Czemu z jednej strony jest prawie purpurowy ślad a z drugie lekkie zaczerwienienie? Na ten temat jest wiele teorii. Ja...

Komentarze

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Anna Golec

Skontaktuj się z nami

Media Społecznościowe