4. AJURWEDYJSKA HERBATKA Z KMINKU, KOLENDRY I KOPRU WŁOSKIEGO
Ajurweda to najstarszy system medyczny, który powstały w Indiach ponad 5 tysięcy lat temu. W dosłownym tłumaczeniu to wiedza o życiu, długowieczności i uzdrawianiu. Ajurweda mówi, że spokojny, zrównoważony umysł i zadowolona dusza to podstawa do osiągnięcia szczęścia i zdrowia.
Mieszanka tych ziół posiada bardzo wiele dobroczynnych właściwości zdrowotnych.
Dzięki imbirowi działa silnie rozgrzewająco, nasiona kminku poprawiają trawienie i łagodzą wiele dolegliwości trawiennych, w tym gazy, wzdęcie, biegunki, nudności i niestrawność. Kolędra m.in.: łagodzi wzdęcia, bóle brzucha, nudności, leczy niestrawność, a koper włoski od dawna słynie jako środek rozkurczowy, pomagający pozbyć się uporczywych wzdęć, działa pobudzająco na układ trawienny i łagodzi skutki przejedzenia.
0 komentarzy